jueves, 22 de marzo de 2012

El trencadis

 


El dia 7 de Març  a les 18.30 hores s’inaugura l’exposició y romandrà oberta fins el 18 de març. La mostra es podrà visitar de dilluns a dissabte de 10.30 a 14.00 i de 17.30 a 20.00 hores i diumenge de 18.00 a 20.00 h, condicionat als actes fallers.


- Explicació d´un trencandis
El trencadís és una mena de mosaic de fragments ceramics típic de l'arquitectura modernista. La tècnica va ser utilitzada per primera vegada per al picador de l'entrada de la finca Güell de l'avinguda de Pedralbes on l'arquitectura sinuosa convertí en necessitat trencar rajoles on no n'hi podia haver de senceres.En trossejar les rajoles que ja tenien la seva pròpia decoració i fer una nova composició sense res a veure amb els dibuixos de les peces senceres i que a més a més barreja amb fragments de diferents peces, s'aconsegueix efectes visuals peculiars i distintius de la tècnica.



* Si vols mes informacio pots buscar asi trencadis

- Cuatre llocs de Gandia que as vist la exposicio


 El palau , l´ajuntament , la colegiata , el prado


- Visiones de España

Es un conjunto de 14 piezas que suman 200 metros cuadrados, protagonizarán tras su restauración uno de los acontecimientos culturales más trascendentales de España, donde serán mostrados por primera vez en su historia.
 



















* Mes informacio en "Visiones de España"


- Qui es Sorolla
Fou un pintor i artista gràfic valencià. Els seus treballs mostren retrats, paisatges i monuments de temàtica social i històrica, caracteritzats per la representació de les persones i els paisatges baix la llum del sol. La seua obra ha estat erròniament catalogada per alguns d'estil impressionista, però en realitat el seu estil es defineix millor com a luminista. 

Fitxer:Joaquín Sorolla 004.jpg

Pots buscar mes informacio en Sorolla 

No hay comentarios:

Publicar un comentario